Forlovet par der holder i hånden til bryllup

Bryllup – jeres personlige fest

Det bliver en af de største dage i jeres liv – jeres bryllup.

Fra det øjeblik du har sagt ja og delt din glædesrus med hele verden, står du i en ny virkelighed. Nu skal I rent faktisk planlægge jeres livs fest, en kærlighedsfest, I sent vil glemme. Intet pres, mange har gjort det før jer, så I skal nok komme i mål med tiden.

Planlægningen af den store dag tager tid afhængig af jeres ambitionsniveau. For det kan være lige så realistisk at planlægge et bryllup på 6 uger som på 2 år, alt sammen afhængig af budget, ambitionsniveau og tidshorisonten for, hvad der kan lade sig gøre.

Her hos Livets Fester vil du blive taget i hånden hele vejen til dit bryllup, på bryllupsdagen og tiden efter den store dag. Du har sikkert mange spørgsmål, for der er meget, der skal på plads, men bare rolig, du skal nok få en uforglemmelig dag.

Sådan planlægger du dit bryllup

De fleste kvinder har ofte drømt om et perfekt bryllup lige siden, de første gang kastede øjnene på en af de mange smukke kjoler, som en Disney prinsesse bar. Af den grund tager I som et par udgangspunkt i jeres drømme og ønsker til brylluppet, og så vil idéerne vokse der fra. I skal se jeres bryllup som den ultimative mulighed for at hylde jeres kærlighed sammen med venner og familie. Derfor er personlige detaljer og de helt rigtige rammer med til at sætte scenen for jeres vision. Valget er jeres, om I vil fejre bryllup i klassiske bryllupslokaler eller om I vil feste igennem i et telt i haven, en spejderhytte, et forsamlingshus eller en gammel lade. Kun fantasien sætter grænser.

Hvis du har tid og lyst, er der et væld af muligheder for at kaste sig ud i kreative DIY-projekter. Her taler jeg om dekorationer, invitationer, menukort, fotosetups, hangover kits og meget, meget mere.

Hvis I har svært ved at fastlægge jeres budget, kan I med fordel læse vores artikel “Hvad koster et bryllup egentligt?” eller artiklen “Sådan holder I et billigt bryllup på budget”.

Den sjoveste polterabend

Før du når frem til brylluppet, kommer din polterabend som et sjovt indslag, og bare rolig, det er ikke endnu en begivenhed, du skal planlægge. Din polterabend er planlagt af dine tætteste veninder,

Står du som veninde og skal planlægge den ultimative polterabend, look no further. Her på siden får du en liste med bud på uforglemmelige oplevelser og underholdning til din venindes polterabend. Både hvis hun er til fest og dans på bordene, men også hvis hun er mere til spadag og venindehygge. Så længe dagen er skræddersyet til din veninde, så skal hun nok blive ellevild.

Brudekjolen fra dine drømme

Nu kommer vi til en af mine spidskompetencer: Brudekjolen! Den vigtigste kjole, du skal bære i dit liv. Det kan virke uoverskueligt at skulle jagte den perfekte brudekjole, men bare rolig, det er faktisk ikke raketvidenskab. Livets Fester lover at tage dig i hånden i din jagt på drømmekjolen. Ofte drejer det sig mindre om kropstyper og mere om, hvilke dele af din krop, du vil fremhæve eller skjule. Så længe du kender de rigtige udtryk og hvilke muligheder du har, så er du velforberedt til din første brudekjoleprøvning.

Du vil få et unikt indblik ind i de trends, der påvirker brudekjolemoden, så du kan få hele dit look til at passe sammen. For når først kjolen er på plads, er der andre aspekter af dit look, du skal til at overveje.

Brudeskoene skal der også være styr på, før at du kan tage en tur op op mod alteret og din kommende mand. Jeg skal nok vise dig en række ikoniske brudesko, der kan få enhver brud til at falde i svimer. Vil du skåne dine fødder lidt på dagen, skal du nok få en række mere behagelige alternativer, der også kan bruges som brudesko.

Noget, der virkelig sætter prikken over i’et, er dit hår og makeup til brylluppet. Det skal være helt perfekt – til dig! Der findes et væld af mulige brudefrisurer, du kan vælge imellem, så det er mere et spørgsmål om, om du er til romantiske krøller, klassiske opsætninger, smukke fletninger eller et mere naturligt udtryk. Når først du har besluttet dig for, om du vil bære, slør, skørt, hårpynt eller smykker, så er dit brudelook komplet.

Om du selv står for at udvælge blomsterne til din brudebuket, eller om du følger traditionen og lader din kommende mand vælge blomsterne, så er det en god idé at have undersøgt, hvilke blomster du drømmer om. Så kan du altid lade en veninde sende hints, der kan hjælpe gommen på vej. Hvis du vil tage det skridtet videre, koordinerer du buketten med blomsterne, der skal dekorere i jeres festlokale.

Det sidste, du skal have styr på, er dine negle. Husk på, at der vil blive taget mange billeder tæt på dine hænder, når ringene skal fotograferes. Så sørg for at få ordnet negle til den store dag – om du er til klassisk franske manicure eller om du vil have nogle, der er dekorerede.

Vi må ikke glemme gommen

Når først hele bryllupscirkusset er skudt i gang, kan gommen godt blive sat lidt til side, da det ofte er kvinden, der er fokus på og hende, der trækker den størstedel af planlægningslæsset. Fortvivl ikke, kære mænd, der skal også være plads til dig. Faktisk sætter de fleste kommende brude stor pris på input og aktiv deltagelse i planlægnings- og beslutningsprocessen. Så de herre skal ikke være bange for at tænke højt.

Ligesom brudens kjole, skal gommens jakkesæt sidde lige i skabet, og mulighederne er mange. Med eller uden vest? Slips eller butterfly? Klassisk sort eller en moderne mørkegrøn? Der findes mange skarpe jakkesæstproducenter på markedet og vi står selvfølgelig klar til at vejlede dig, når du skal vælge hvilket jakkesæt du skal vælge til dit bryllup. Det afhænger blandt andet af sæsonen, personlig stil og hvordan brylluppets generelle udtryk er.

Pynt op til fest

Ingen fest uden dekorationer! Det er svært ikke at tænke på enten rosenblade, glimmer eller balloner, når man taler om et smukt bryllup. Dekorationer kan ikke bare løfte stemningen, de kan også være med til at skabe et sammenhængende udtryk for hele jeres bryllup.

Når planlægningen af brylluppet er gået i gang, kan det være en god idé, at I sætter jer ned sammen og finder nogle temafarver, der skal gå igen gennem hele brylluppet. Det er ser ikke bare toptjekket ud på billeder, men det vil også skabe en sammenhæng på billeder og i gæsternes hukommelse, når alle nuancer går igen og skaber den smukkeste røde tråd hele vejen gennem brylluppet.

Tænk jeres farvevalg ind i jeres invitationer, menukort og andre papirartikler, der er del af brylluppet. Når farverne først er valgt, så tænk som brud og gom farverne ind i jeres tøjvalg, så bruden f.eks. ikke vælger en lyseråd undertone i kjolen, mens gommen vælger en lillatonet skjorte, når brylluppets farver er lyseblå og creme. Det vil skabe rod på billederne og ikke se så sammenhængende ud.

Husk jeres farver, hvis der laves specielle papirartikler til kirken, hvis I selv står for at pynte kirken og når I bestemmer, hvad der skal kastes med uden for kirken eller rådhuset. Måske I kan koordinere rosenbladenes farver med jeres eget farvetema.

Oppyntning af lokalet kan variere ud fra, hvilket lokale I vælger. De fleste større feststeder stiller ofte blomsterdekoratører, servietter og duge til rådighed, mens lejede lokaler eller telte ofte giver brudeparret fri mulighed for at leje stole, borde, duge, med mere og der igennem personliggøre brylluppet på den måde.

Der er et væld af festlige artikler, I kan tilføje på jeres borde. Koordinér bordkort og menuer med lys, servietter, dugen og andre dekorative pynteting, der giver brylluppet kant og personlighed. Du finder en oversigt over nogle af de smukkeste dekorationskombinationer, der kan peppe dit bryllup op.

Bryllupskagen og festmenuer

Maden, der bliver serveret, er en stor del af festlighederne. Du kan vælge at gå med klassiske retter eller tænke menuen på en mere utraditionel måde. Det vigtigste er, at I, som brudepar, får lige det, som I drømmer om. Husk at der i dag ofte skal tænkes på vegetariske, veganske, glutenfrie og laktosefrie alternativer på menuen.

Bryllupskagen har gjort sit indtog i de danske bryllupsfester og med god grund. De er ofte smukke, velsmagende og et festligt indslag, der sætter festlighederne i gang. Du kan vælge at gå til en udlært konditor og bestille kagen efter dit ønske, eller du kan kaste dig ud i at skabe den selv. Her på siden vil du finde inspiration og gode tips, hvis du selv vil kreere bryllupskagen. Tænk i klassiske smagskombinationer som chokolade og hindbær eller moderne smagskombinationer med enten passionsfrugt eller lakrids. Kun fantasien og dine egne ønsker sætter grænser.

Bryllupstaler og -traditioner

Bryllupper er fulde af traditioner og regler, der kan overholdes eller brydes. Det er det smukke ved, at brylluppet er jeres personlige fest – I kan vælge og vrage i traditioner og regler, som I ønsker, så dagen bliver lige som I drømmer om. Det er jeres dag.

Du har sikkert mange spørgsmål, og du skal nok få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål: I hvilken sidde af kirken skal gommens gæster sidde i? I hvilken side skal brudens far gå? Hvem laver æresporten? Hvorfor klikker man gommens sokker?

Traditionerne er mange, så vi skal nok bistå dig med en oversigt over de mange elementer, I kan vælge at have med til jeres livs store fejring.

Du kan også være en af gæsterne i brudefølget, der skal indtage scenen og sige et par ord til brylluppet. For nogle gæster vil det være en glæde og ren fornøjelse at indtage gulvet, mens andre ligger søvnløs og har nerverne uden på tøjet, ind til talen er overstået. Fortvivl ikke, vi står klar med en liste over gode tips og tricks til dine tale samt referencer til gode taler gennem tiden, der har gjort indtryk. Så længe dit fokus er på at fortælle, hvor skøn og fantastisk bruden eller gommen er, så har du gjort dit arbejde godt.

Nogle brudepar vil gerne overraske og underholde deres gæster, så du får en liste over sjove, underholdende og smukke indslag, der vil gøre, at jeres gæster sent vil glemme jeres bryllup.

Tips, tricks og gode råd

Da de fleste sjældent har prøvet at planlægge et bryllup, før det bliver deres egen tur, er det altid godt at hente lidt tips og tricks udefra. Og vores liste med gode råd er lang.

Nogle af de tips, du vil få, er: Hvordan man går på toilettet i kjolen, hvordan din far går ved siden af en stor kjole op ad kirkegulvet, hvad man skal have med i sin taske på bryllupsdagen, hvor mange gæster skal man invitere med, hvornår skal man danse brudevals, etc.

Som ven og gæst til en, der skal giftes, vil der også komme en masse spørgsmål fra din side af: Hvilke forpligtelser har jeg som brudepige, hvem skal inviteres med til polterabend, hvad skal man give i bryllupsgave, hvilket tøj må man tage på. Vi skal nok hjælpe dig på vej, for nogle af områderne er faktisk gråzoner, hvor det kan være svært at finde det helt rigtige svar.

Bryllupsrejsen

Bryllupsrejsen kommer efter bryllupsfesten, for nogle ægtefolk umiddelbart efter festen, mens andre vælger at afholde den lidt tid efter festen – både for budgettets skyld, men også for at få ro på efter en uforglemmelig bryllupsfest. Valget er op til jer og destinationerne er mange, så det er bare med at komme i gang med at planlægge.

Vi kommer med vores bedste bud på en bryllupsrejse til en storby, den eksotiske bryllupsrejse til en ø eller romantisk strand eller bryllupsrejser, hvor I kommer ud og får en kæmpe oplevelse med hjem i kufferten. Der findes mange skønne destinationer i Europa og uendelige muligheder for oplevelser uden for EU’s grænser.

Sammen med de inspirerende rejseguides får I også vores ultimative pakkeliste, så I ikke glemmer noget på bryllupsrejsen.

Bryllupsdage

Hvad er det nu lige, der kommer først? Og hvilke bryllupsdage lægger op til en større fejring end andre? Det kan godt være svært at skelne et guldbryllup fra et diamantbryllup, og hvor mange år skal man have været gift for at have kobberbryllup eller sølvbryllup? Fordi det er så svært at huske, har vi sammensat en komplet guide med de forskellige bryllupsdage og hvordan de fejres, som traditionerne forskriver det.

Vi guider dig til, hvornår der skal bindes en halv eller en hel æresport, hvordan du kan dekorere den og hvornår I modtager brev fra regenten efter mange års ægteskab.

Alt det andet og meget mere

Du kan også læse mere om: bryllupstrends, leverandører, hvad kan man skrive i et kort, den fængende bryllupstale, hvilke salmer man synger i kirken, valg af fotograf. Bryllupsinvitationer, bryllupsbudgetter, brudekjoler, bryllupsgaver, festlokaler, bryllupstalen, bryllupsrejsen, transport til og fra vielsen, med videre.

Listen er lang og valgene er mange – lad os så komme i gang med at planlægge jeres livs største fest!

1 kommentar til “Bryllup – jeres personlige fest”

  1. Pingback: Hvad koster et bryllup egentligt? - Livets fester

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *