Banner, pynt kirken til bryllup

Pynt kirken til bryllup

På jeres bryllupsdag vil der være mange andre ting, I vil tænke på, der for er det vigtigt at være sikker på, hvem der har ansvar for at pynte op i kirken. Her er alt, hvad I skal vide for at få kirken pyntet.

Hvem skal pynte kirken?

Det første I skal gøre, er at tage en snak med kirken, hvor I skal giftes. Der er nemlig forskellige muligheder fra kirke til kirke.

Som det første, så plejer kirken at stå for en dekoration til alteret. Spørg derfor om I har indflydelse på farvevalget af den. Hvem pynter resten af kirken – her bliver det svært. Nogle gange tilbyder kirken at pynte kirken op for et beløb omkring de 600 kr. Andre gange må I gerne selv dekorere kirken. Hvis I er det eneste par, der skal giftes den dag, skal I selv betale og koordinere oppyntning.

Skal et andet par også giftes samme dag, har kirken eller parret ikke tid til at bytte pynten ud med noget andet. Derfor er det en god idé at gå i dialog med det andet par og finde en stil, I begge kan leve med. Så kan I også dele udgifterne til pynten.

Hvis I selv må dekorere kirken, er det i nogle familier tradition, at parrets forældre pynter ved bænkene. Så aftal gerne med dem, hvad I drømmer om, hvis de skal stå for det. Dog træder søskende og venner ofte til og hjælper med at pynte op, hvis forældrene ikke har tid eller mulighed for det.

I kan også betale jer ud af det og få blomsterleverandøren til det. Så skal I ikke tænke mere på det.

Vær opmærksom på, at visse kirker ikke tillader andet end lys som dekoration ved bænkene, så tag dialogen med præsten.

Hvad kan man dekorere med?

Den klassiske, simple pynt ved bænkene er enten et enkelt lys eller en lille dekorativ dusk bestående af en rose og lidt brudeslør. Vælg en blomst, I synes om og kombiner den med brudeslør eller en grøn gren, der giver lidt fylde.

I kan også binde tyl omkring enden af hver bænk og evt. sætte en blomst fast i knuden. Det skaber en smuk sammenhæng mellem kjole, brudebuket og dekorationer. Festbyen har tyl i 3 længder, så kan I regne ud, hvor mange meter I har brug for. Her ses den korteste længde.

Hvid tyl til pynt i kirken
30 cm x 9 meter tyl til 13,00 DKK

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *