Sådan danser i brudevals banner, dansende brudepar

Guide: Sådan danser I brudevals

I kommer ikke uden om at danse brudevals på jeres bryllupsdag. Det er en tradition, som de fleste par holder fast i og på samme tid bringer et smil på læben hos gæsterne. Hvis I skal følge traditionen helt efter bogen, skal brudevalsen være danset inden kl. 24. til jeres bryllupsfest.

Husk at aftale med jeres DJ, musiker eller band, hvis de skal akkompagnere jer under dansen. Specielt, hvis I vælger at danse en utraditionel udgave af brudevalsen. Men mere om det senere.

Sådan foregår brudevalsen

Når I skal til at danse brudevalsen, stiller alle jeres gæster sig omkring jer i en stor cirkel. Som musikken går i gang og I begynder at danse, klapper gæsterne i takt til musikken og træder langsomt tættere og tættere på jer. Til sidst står I helt tæt med jeres gæster omkring jer, så I ikke kan bevæge jer .

Ifølge traditionen løfter de mandlige gæster gommen op i luften, tager hans sko af og klipper tåspidsen af hans strømper af på begge fødder.

I nogle familier er der også tradition for, at bruden slør rives i stykker, mens gommens strømper klippes. Husk derfor at få spurgt ind til, om det er en tradition, der holdes i live, så du er sikker på, at arvesløret fra bedstemor ikke bliver revet i småstykker af svigerfamilien.

Lær brudevalsen af en professionel

En af de muligheder, I har for at lære brudevalsen, er ved at tage kontakt til en danseskole. Her er det ofte muligt at købe privatundervisning i brudevalsen. Det tager 1-2 timers intens træning, men så kan I også dansen til fingerspidserne. Det koster omkring 500,- afhængig af danseskolen og instruktøren. Pengene er givet godt ud, da I kan gå derfra og føle jer sikre i dansen.

Tag et online kursus

I dag er der også mulighed for at få en professionel hjem i stuen via et online kursus. Oliver og Eva er danserne, I møder på Brudevalsen.dk, hvor I for 99,- får en dags adgang til deres 6 dansevideoer, der tager jeres dans fra begynder til mester. De gennemgår bl.a. emnerne :trin, holdning og musik, så I har styr på alle elementerne i dansen. Der er flere pakker, I kan finde på siden, så hop endelig derind og tjek det ud.

Lær trinene til brudevalsen

Hvis I vil lære brudevalsen hjemme i jeres stue, kan I kaste jer over de syv simple trin, der udgør brudevalsen. Studér kort trinnene nedenfor, og hop derefter videre til videoen, der helt sikkert vil hjælpe jer godt på vej. Husk på, at det er gommen, der fører. Han repræsenteres af de sorte sko på grafikken.

Oversigt over trinnene i brudevalsen, så I kan lære den derhjemme
  1. Bruden og gommen står lige over for hinanden med ansigterne mod hinanden.
  2. Gommen går frem på højre fod samtidig med, at bruden træder baglæns på sin venstre fod.
  3. Gommen træder skråt frem med venstre fod. Bruden trækker sin højre fod med sig og skråt til højre.
  4. Gommen samler fødderne mod venstre. Bruden samler fødderne mod højre.
  5. Gommen træder baglæns med sin venstre fod samtidig med, at bruden går frem på sin højre fod.
  6. Gommen trækker sin højre fod med sig og skråt til højre. Bruden træder skråt frem med venstre fod.
  7. Gommen samler fødderne mod højre. Bruden samler fødderne mod venstre.

Dansevideo for begyndere

Er det stadig lidt svært at forstå? Så se videoen nedenfor, der viser, hvordan I danser den helt enkle version af brudevalsen.

Når I har nogenlunde styr på trinene, kan I kaste jer ud i at prøve med musik. Brudevalsen er komponeret af Niels Gade.

Alternativ brudevals

Det er ikke alle, der er klar til at støve gamle valsetrin af eller føler et stort pres over at skulle kunne en koreografi uden ad. Derfor kan I med fordel enten lave jeres egen dans eller finde på et sjovt indslag, der løfter humøret. Hvis I er dygtige til at lære en koreografi, kan I kaste jer ud i en koreografret, alternativ brudevals. Om I har mod på at koreografere den selv, eller om I vil have hjælp af en danselærer er helt op til jer. Her får I hvert fald et udvalg af sjove og fascinerende brudevalse, der danses til andet end Niels Gades musik.

Prøv med et remix af klassiskere

Harry Potter inspireret dans

Dans som de gør i Dirty Dancing

Variationer af Ed Sheerans ‘Perfect’

Øvelse gør mester

Lige meget hvilken løsning, I vælger at gå med, så skal I huske at holde jeres danseevner ved lige. Det betyder, at I afsætter tid til at prøve brudevalsen af derhjemme, så I føler jeg sikre i den på den store dag.

I skal ikke være bange for at danse forkert. Gæsterne kigger ikke på jeres fødder, men på jeres store smil og kærlige blikke. Så dans endelig videre eller freestyle, hvis du glemmer et trin eller to. I skal nok komme i mål med jeres brudevals.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *